Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ultima oră! Legea cu privire la ANI, suspendată de Curtea Constituțională

21 dec. 2020,, 16:38   Politică
4849 0

Curtea Constituțională a admis astăzi cererea de suspendare a acțiunii Legii cu privire la ANI, depusă de deputatul PAS Sergiu Litvinenco, notează Noi.md.

Legea contestată vizează inclusiv competența Autorității Naționale de Integritate și modul în care poate fi exercitată aceasta.

"Se admite cererea de suspendare a acțiunii Legii nr. 244 din 16 decembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative (proiectul nr. 495 din 4 decembrie 2020) depusă de domnul Sergiu Litvinenco, deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Se suspendă acțiunea Legii nr. 244 din 16 decembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative pînă la soluționarea în fond a cauzei", se arată în hotărîrea Curții.

"Curtea consideră că suspendarea Legii contestate are mai multe beneficii sub aspect constituţional în raport cu soluția nesuspendării ei. Cu privire la domeniul afectat de Legea contestată, Curtea reține că soluția suspendării este necesară pentru a evita prejudiciile şi consecinţele negative iminente pentru ordinea constituţională din Legea cu privire la Curtea Constituţională", se mai arată în decizie.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenvo a invocat drept argumente în sesizarea sa faptul că prin votarea modificărilor la Legea ANI, toți cei care au obținut averi ilegale, nu vor mai putea fi trași la răspundere.


„Având în vedere că activitatea ANI a fost practic paralizată, nici dosare pe "Îmbogățirea ilicită" nu pot să mai existe. Pe termen mediu și lung, legea poate face imposibilă sancționarea celor care au furat această țară”, a argumentat deputatul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?