Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Spînu a comentat Adunarea Judecătorilor: „Haos și multă ipocrizie”

18 mar. 2023,, 12:45   Politică
3028 2

La 17 martie, la Chișinău a avut loc Adunarea Generală a Judecătorilor. La ședință urmau să fie aleși membrii CSM, dar judecătorii au anunțat o pauză pînă pe 28 aprilie.

Conducerea țării a criticat această decizie, iar președintele Maia Sandu a anunțat că va convoca Consiliul Suprem de Securitate din cauza faptului că "judecătorii blochează procesul de curățare a sistemului”.

Cu o porție de critică a venit și Andrei Spinu, Secretarul general al Administrației Prezidențiale, menționînd că ”judecătorii au avut o șansă să fie de partea bună a istoriei, dar au ratat-o”.

”Am urmărit cu mare atenție Adunarea Judecătorilor de azi. Am așteptat măcar un discurs despre problemele din justiție pe cazurile mari de corupție: furtul miliardului, anularea alegerilor pentru primăria Chișinău, laundromat, finanțarea ilegală a partidelor etc.

Nimic! În schimb am văzut lipsă de demnitate și o groază de frustrări.


PS: Adunarea judecătorilor de azi a fost o ilustrare perfectă a unei adunări de “selsovet” din perioada de tristă glorie. Haos și multă, multă ipocrizie”, a scris Spînu.

1
0
0
0
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?