Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Spînu pleacă la Sankt-Petersburg pentru noi negocieri

27 oct. 2021,, 09:49   Politică
3212 12

Viceprim-ministrul Andrei Spînu plecă miercuri din nou în Rusia, mai exact la Sankt-Petersburg, unde urmează să poarte discuții cu directorul Gazprom, Alexei Miller, pentru a continua negocierile începute la Moscova cu privire la furnizarea gazului.

Pînă în prezent, autoritățile nu au avansat pe subiectul aprovizionării Republicii Moldova cu gaze naturale. La ultimele întrevederi, a fost discutată datoria comercială de 700 de milioane de dolari, care s-a acumulat din anul 1994. Al doilea subiect s-a referit la prețul la gaz pentru anul viitor, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Andrei Spînu a menționat că este nevoie de un audit care să confirme datoria invocată de Rusia, înainte de a fi semnate anumite angajamente.

După ultima sa vizită în Federația Rusă, Andrei Spînu a scris pe pagina sa de Facebook că cerințele părții rusești pentru livrarea de gaze nu avantajează R. Moldova, respectiv, țara noastră va continua să caute surse alternative de gaz pentru a se încălzi la iarnă.

Astfel, marți, compania olandeză Vitol, unul dintre cei mai mari transportatori de produse petroliere din lume, a cîștigat tenderul lansat de Energocom. Compania va livra un milion de metri cub de gaze naturale către Republicii Moldova.


La data de 25 octombrie, țara noastră a efectuat prima achiziție de gaze naturale din surse alternative. Guvernul R. Moldova a semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?