X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cadourile primite de Igor Grosu în ultimele patru luni ale anului 2022

17 ian. 2023,, 17:15   Politică
2546 0

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a primit în ultimele patru luni ale anului 2022, daruri în valoare de 33.130 de lei.

Printre cele mai valoroase se numără un bol de cristal, o tavă ovală din cositor și butoni de manșetă din argint. Informația a fost publicată de către Secretariatul Legislativului.

În total, șeful Parlamentului a primit 18 cadouri de la oficiali străini, transmite zugo.

Cel mai scump cadou din listă – un bol de cristal care valorează 28.000 de lei, i-aa fost oferit președintelui Parlamentului de către omologul său din Cehia, Marketa Pekarova Adamova.

Igor Grosu a mai primit de la Ilia Darchiashvili, ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, butoni de manșetă confecționați din argint emailat, cu inscripții inspirate din alfabetul georgian, în valoare de 830 de lei.


De asemenea, delegația Congresului SUA condusă de congressmanul David Price, i-au dat șefului Parlamentului drept cadou, o tavă ovală din cositor, gravată cu simbolul Casei Reprezentanților ale SUA. Potrivit Registrului de evidență a cadourilor admisibile, obiectul costă 1600 de lei.

Toate darurile obținute de Igor Grosu au fost transmise în gestiunea bibliotecii instituției, conform reprezentaților Parlamentului.

Mai jos puteți vedea întreaga lista a cadourilor.

0
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?