X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Consilier din SUA: "Nu există pericolul unui atac al Rusiei asupra Moldovei"

18 mai. 2022,, 17:03   Politică
2302 0

Războiul din Ucrainei va mai dura, dar în prezent nu există pericolul unui atac al Rusiei asupra Republicii Moldova.

Declarațiile au fost făcute de Derek Chollet, consilier politic al Departamentului de Stat al SUA, care se află într-o vizită la Chișinău, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Monitorizăm foarte atent situația. Nu există vreun motiv să credem că Republica Moldova ar putea fi ținta unui atac din partea Federației Ruse. Acum avem în vizor gestionarea crizei refugiaților, inclusiv a celor circa 100.000 care au rămas aici. Europa se confruntă cu o criză energetică profundă, criză de securitate alimentară profundă, cea mai puternică criză de refugiați de la al Doilea Război Mondial încoace, iar Republica Moldova are partea ei din provocare, dar se descurcă foarte bine”, a declarat Derek Chollet, menționînd că SUA sprijină aspirațiile euro-atlantice ale Republicii Moldova.

Totodată, consilierul Departamentului de Stat al SUA s-a referit și la situația din regiunea transnistreană.

„Monitorizăm îndeaproape și situația din Transnistria și nu am văzut niciun indiciu al unei potențiale amenințări din partea Rusiei. Sprijinim continuarea formatului 5+2 sub egida OSCE, credem că această cale diplomatică este o soluție de rezolvare pașnică a conflictului”, a declarat consilierul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?