Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Consilierul premierului răspunde acuzațiilor Avia Invest

18 mai. 2020,, 15:43   Politică
3337 1

Consilierul premierului, Vitalie Dragancea, a venit cu o reacție la acuzațiile aduse de către compania „Avia Invest”. Acesta este sigur că firma pînă în prezent are datorii față de stat, lucru infirma de companie.

„Compania este angajată să facă investiții în R. Moldova, dacă nu mă greșesc de 240 de milioane de euro în perioada contractului, iar între timp această companie s-a autocreditat în valoare de peste 180 milioane de lei, bani care trebuiau să ajungă în bugetul de stat. Este o mare întrebare de ce lor li s-a permis acest lucru, dar cu certitudine acest lucru nu putea fi tolerat. Această companie are întîrzieri în realizarea angajamentelor contractuale și întîrzieri mari pe terminalul de pasageri. Din cîte cunoaștem noi, abia azi au mers la Primărie cu o schiță de proiect”, a spus consilierul pentru tv8.md.

Consilierul le sugerează celor de la „Avia Invest” „să-și revadă comportamentul și să se atîrne cu toată responsabilitatea față de contractul de concesionar”.

„Sînt foarte multe întrebări la modul în care operează compania „Avia Invest” și comunică atît cu Guvernul cît și cu partenerii. Acum cînd compania încearcă să aducă acuzații, recomandarea ar fi ca mai bine să-și revadă comportamentul și să se atîrne cu toată responsabilitatea față de contractul de concesionare”, mai precizează Dragancea.

Totodată, reprezentanții „Avia Invest” au publicat acum cîteva minute documente ce ar confirma că firma are bani suficienți în conturi pentru a stinge datoriile, dar resursele sînt blocate de autoritățile statului.


„Iată dovada că banii sînt în cont. Dodon și Chicu fie sînt mincinoși, fie prost informați! Luați-i pentru plata datoriilor și nu încercați să manipulați opinia publică”, se arată în postare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?