X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Trei candidați admiși la concursul pentru funcția de membru al Consiliului Audiovizualului

6 oct. 2021,, 11:50   Politică
1864 0

Toți cei trei candidați, propuși de organizațiile societății civile la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului (CA), au fost admiși la proba interviului.

Este vorba despre Victoria Stețcaia, Eugeniu Rîbca și Ion Terguță.

Decizia a fost luată de membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Cei trei candidați urmează să se prezinte la proba interviului, care va avea loc în data de 12 octombrie. În conformitate cu Regulamentul de desfășurare a concursului, toate interviurile candidaților vor fi înregistrate, iar materialele video vor fi publicate după încheierea probei.

La final, Comisia va prezenta în plenul Parlamentului un proiect de hotărîre prin care nominalizează candidații care au obținut la concurs cel mai mare punctaj. Potrivit legislației, membrii Consiliului Audiovizualului sînt desemnați, prin hotărîrea Parlamentului, adoptată cu votul majorității deputaților prezenți.


Candidații la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului trebuie să întrunească mai multe condiții. Una dintre ele este deținerea unei diplome de licență și experiență de cel puțin cinci ani în domeniul audiovizualului, jurnalismului și comunicării, dreptului, cinematografiei, culturii, tehnologiei informației sau publicității. De asemenea, candidatul nu poate fi membru de partid și nu poate deține, în mod direct sau indirect, interese, inclusiv financiare, în cadrul furnizorilor sau distribuitorilor de servicii media, întreprinderilor de comunicații electronice sau în companii din domeniul publicității. Menționăm că două dintre cele cinci funcții de membri ai CA, propuși de organizațiile societății civile, sînt, în prezent, vacante.

În total, Consiliul Audiovizualului este constituit din nouă membri – doi propuși de Parlament, cîte unul de Guvern și de Președintele Republicii Moldova și cinci membri propuși de organizațiile societății civile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?