X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Sfat pentru PAS: Cînd greșește poporul, politicul iartă, dar cînd greșește politicul, poporul nu iartă niciodată

25 noi. 2021,, 15:48   Politică
3836 6

Anul 2022 se așteaptă a fi mai greu, decît perioada 2015-2016, după ce s-a produs jaful bancar. Declarația a fost făcută de către deputatul socialist, Petru Burduja, în timpul dezbaterilor din Parlament a Bugetului de stat pentru 2022, transmite Noi.md cu referire la telegraph.md.

„În cadrul dezbaterilor bugetului, noi analizăm 3 cifre: venituri, cheltuieli, și deficit bugetar. De ce am atras o atenție deosebită la nivelul de inflație, care conform prognozelor BNM este de cel puțin 15%, asta înseamnă că în cadrul deficitului sînt reflectate împrumuturi și venituri din extern, care vin în valută străină și trebuia să fie clar la ce curs ați reflectat acest sume în anexele bugetului pentru 2022. Acolo avem circa 5,5 mlrd lei care acoperă deficitul bugetar din contul creditării externe. O altă întrebare se referă la VMS, creditarea internă, care constituie circa 4,9 mlrd lei, la ce procent au fost reflectate ca dobîndă de deservire? Apropo, 15% ca să înțelegeți ce înseamnă această inflație, a fost în 2015-2016, cînd a fost furat miliardul, atunci era de 13,4%. Înțelegeți ce va fi? Este strașnic să ne gîndim la acei cetățeni, la care le-ați majorat salariile cu doar 5%, cum își vor procura produsele de primă necesitate, cum vor achita serviciile și cum va trăi?”, a declarat Burduja.

Deputatul PSRM a mai atras atenția că, la elaborarea proiectului, Guvernul nu a organizat consultări cu sindicatele și patronatele, așa cum prevede legislația.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?