Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

A avut loc reuniunea anuală a Secretarilor generali ai parlamentelor din țările Parteneriatului Estic

11 oct. 2021,, 09:56   Politică
2302 0

Secretariatul Parlamentului a găzduit, recent, reuniunea anuală de lucru a Secretarilor generali ai parlamentelor din țările Parteneriatului Estic, președinția căreia o deține în această perioadă.

Evenimentul a fost prezidat de Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, care a făcut o retrospectivă a acțiunilor desfășurate pînă în prezent.

Secretarul general a mulțumit omologilor, în special, pentru participare la webinarul ”Educația civică în administrațiile parlamentare ale țărilor Parteneriatului Estic” din vara acestui an, în cadrul căruia Georgia, Ucraina, Armenia și Moldova și-au împărtășit experiențele de implicare a oamenilor în procesul decizional.

La rîndul lor, Secretarii generali ai Georgiei și Armeniei au adresat felicitări Tamarei Gheorghița cu ocazia recentei sale numiri în funcție. Totodată, aceștia și-au exprimat speranța că situația în sănătatea publică se va îmbunătăți și întrunirile vor putea fi organizate cu prezență fizică.

În cadrul discuțiilor, s-a convenit că perioada președinției Republicii Moldova în Rețeaua Secretarilor generali ai parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic va fi prelungită cu șase luni – pînă la 1 aprilie 2022.


În această perioadă urmează a fi extins proiectul ”Consolidarea administrației parlamentare în țările Parteneriatului Estic”, implementat cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Scopul acestuia constă în consolidarea capacităților secretariatelor parlamentelor, iar printre obiectivele pentru etapa următoare se regăsesc transformarea digitală, dezvoltarea leadership-ului femeilor, creșterea gradului de transparență.

Parteneriatul Estic are drept obiectiv consolidarea asocierii politice și a integrării economice a șase țări partenere din Europa de Est și Caucazul de Sud: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?