Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Natalia Gavriliţa, în discuții cu omologul său român

17 mar. 2022,, 11:30   Politică
2987 0

Natalia Gavrilița și omologul ei român, Nicolae-Ionel Ciucă, au avut o întîlnire de lucru la Chișinău. Oficialii au discutat despre situația de securitate din regiune, gestionarea fluxului de refugiați care fug din calea războiului și suportul oferit Guvernului de la Chișinău în gestionarea crizei.

Natalia Gavrilița a mulțumit pentru sprijinul României în asigurarea asistenței pentru refugiați, pentru deschiderea coridorului verde la frontieră moldo-română, dar și pentru mijloacele de transport necesare persoanelor refugiate pentru tranzitarea teritoriului Moldovei de la vama Palanca la Huși.

La fel, prim-ministra a mulțumit pentru asistența oferită de partea română, cu titlu gratuit – cantități de benzină, motorină și păcură, care vor reduce considerabil impactul crizei în sfera energetică.

Unul din subiectele abordate în cadrul discuțiilor a fost și securitatea energetică a Republicii Moldova și procesul de de interconectare energetică cu România. Discuțiile au avut loc în contextul în care Republica Moldova și Ucraina au finalizat astăzi procesul de sincronizare la rețeaua energetică europeană ENTSO-E.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?