Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Socialiștii cheamă oamenii la proteste

6 oct. 2021,, 12:10   Politică
4624 10

PSRM va organiza duminică, 10 octombrie, un protest în centrul capitalei, cu scopul apărării statului de drept.

Decizia vine după reținerea procurorului general Alexandr Stoianoglo, acțiune care, în opinia socialiștilor, s-a produs cu încălcări.

“Să spunem nu unui stat dictatorial! Să ne apărăm statul de drept!” - cu aceste lozinci intenținează organizatorii să iasă la manifestații.

“Stimați cetățeni, nu ați avut sentiment de deja vu, ne-am adus aminte de stilul statului capturat marca Vlad Plahotniuc? Cineva nu a dorit ca procurorul general să aducă la cunoștință informații de rezonanță publică. Cerem în regim de urgență să fie publicate materialele dlui Stoianoglo, cu care el urma să iasă în conferință de presă. Ne aflăm în regim de dictatură.

Sîntem nedumeriți de ce nu au apărut reacțiile organismelor internaționale. Înțelegem bine că mai mulți parteneri se află într-o stare de neclaritate, nici ei nu pot înțelege ce se produce în Republica Moldova, de ce sînt încălcate toate normele legale”, a declarat deputatul Vlad Batrîncea.


Deputatul socialistul mai spune că reținerea procurorului general este, de fapt, o fumigenă, pentru a sustrage atenția cetățenilor de la probleme sociale și economic cu care se confruntă țara.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?