Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Socialiștii nu se vor alătura protestelor organizate de Partidul Șor

4 oct. 2022,, 12:00   Politică
3087 0

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, susține că socialiștii nu se alătură la protestele Partidului Șor împotriva guvernării PAS din motiv că „sînt măsurile anunțate de un anumit partid politic”.

„Noi considerăm că în situația din Republica Moldova este nevoie de o agendă națională, de un protest național”, a spus acesta la Puterea a Patra. Totodată, Batrîncea a anunțat în ce relație sînt cu Partidul Comuniștilor.

- De ce PSRM nu se alatură la protestele Șor?

„Este destul de simplu. Partidul Socialiștilor a petrecut în perioada primavară-vară 68 de proteste, deci am avut o pauză - luna februarie, martie, aprilie, pînă în mai dacă nu greșesc, atunci cînd am avut starea excepțională, pe care noi am votat-o la prima etapă. Și la sigur ca vor mai fi proteste organizate de PSRM, noi avem cea mai mare experiență în așa măsuri. Am organizat măsuri foarte mari, solide. Și la sigur că aceste acțiuni vor mai urma.

Ce ține de acțiunile organizate de Partidul Șor, noi nu participam la ele, pentru că sunt măsurile anunțate de un anumit partid politic. Noi considerăm că în situația din Republica Moldova este nevoie de o agendă națională, de un protest național, care ar fi în stare să elaboreze nu doar revendicările anumite, dar totodată să obțină și îndeplinirea acestor revendicări, la sigur noi înțelegem că acțiunile trebuie cîntărite foarte bine și în acest punct de vedere noi informăm că vor fi acțiuni de protest, dar în alt format. Ceea ce face Partidul Șor au dreptul la propria agendă, dar partidul Socialiștilor are propria agendă”, a spus Batrîncea, citat de unimedia.info.


Totodată, Batrîncea a anunțat în ce relație este PSRM cu Partidul Comuniștilor.

„Sincer este destul de greu de înțeles. Ei de aici nu fac nimic pentru a părăsi Blocul, deși aveam o perfectă conlucrare. Pe de altă parte observăm o conlucrare și cu un alt partid politic. Dacă ei așa se simt confortabil e alegerea lor. Evident că ar fi colegial să elaborăm agenda cu două partide care am construit acest Bloc.

Este agenda lor. Noi comunicăm și coordonăm activitatea parlamentară a fracțiunii noastre. Ce ține de activitatea din afara Parlamentului fiecare partid are propria identitate și propria agendă. Ei au protestat și cu Șor și cu PSRM. Deja nu știu care e procedura lor internă, deși noi observăm o anumită apropriere cu un alt partid politic”, a spus secretarul executiv al PSRM.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?