Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Socialiștii și comuniștii îl cheamă pe Litvinenco la raport

2 feb. 2023,, 11:13   Politică
2848 0

Nemulțumiți de concursul de la PCCOCS, socialiștii și comuniștii vor audierile lui Sergiu Litvinenco în plenul Parlamentului. Propunerea a fost anunțată de Vasile Bolea.

„Vedem demisii în cadrul acestei Comisii. Cred că societatea merită să cunoască mai multe lucruri, ce se întîmplă acolo. Unii au început concursul și au solicitat să fie anulat. Unele decizii presupun că urmează să deruleze, dar nu avem arbitri care să selecteze noua conducere. Cred că societatea merită să cunoască de la tribuna Parlamentului ce se întîmplă în domeniul justiției și de ce asistăm la scandaluri. Solicităm ca să facem audierea ministrului Justiției”, a declarat Bolea, transmite realitatea.

Propunerea, însă, nu a trecut și nu a fost introdusă pe ordinea de zi. Dintre cei 83 de parlamentari prezenți la ședință, 27 din BCS și unul neafiliat au votat pentru, 50 din PAS au fost împotrivă, iar cinci nu au votat.

Pe 31 ianuarie, membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au votat împotriva anulării concursului pentru funcția de șef al PCCOCS, deși Sergiu Litvinenco insista pe anularea imediată a lui și susținea că va căuta soluții legale pentru procedură. Pe 1 februarie, toți membrii Comisiei speciale de preselecție a candidaților au demisionat.

S-a întîmplat după ce Iulian Groza, membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților, acuza anterior că a fost intimidat și a cerut CSP-ului să anuleze imediat concursul de la PCCOCS. Pe 2 februarie, ședința CSP nu a avut cvorum, iar următoarea urmează să se desfășoare pe 9 februarie.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?