X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

„Calea aceasta este extrem de riscantă”. Slusari, despre criza politică

22 ian. 2021,, 09:43   Politică
3889 1

Refuzul Maiei Sandu de a înainta un candidat la funcția de prim-ministru într-o perioadă de trei luni, ca mai apoi să declanșeze dizolvare Parlamentului este un scenariu riscant, transmite Noi.md.

De această părere este deputatul Platformei DA, vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari. Potrivit lui, chiar și peste trei luni, Curtea Constituțională ar putea constata lipsa circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului ;i obliga președintele să înainteze un candidat la funcția de premier.

”Nu era nicio problemă dacă pentru dizolvarea Parlamentului nu ar exista necesitatea confirmării circumstanțelor de dizolvare la Curtea Constituțională. Să zicem că au trecut trei luni, Maia Sandu emite decretul de dizolvare, pentru a declanșa procesul, Sandu trebuie să depună sesizarea la Curtea Constituțională și atunci CCM care jumptate de an în urmă a emis acea decizie despre obligativitatea înaintării candidaturii, emite alta.

Putem să ajungem în situația cînd Curtea Constituțională va constata lipsa circumstanțelor de dizolvarea a Parlamentului și o să o oblige pe dna Sandu să înainteze candidatura de două ori și noi pînă la 23 martie pierdem timpul, și începem tot de la început. Cine își asumă repsonsabilitatea pentru pierderea de timp? Calea aceasta este extrem de riscantă să nu facă nimic dna Sandu timp de trei luni”, a relatat Slusari la emisiunea „Puterea a patra”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?