Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cîți moldoveni stabiliți în afara țării s-au înregistrat prealabil la anticipate

10 mai. 2021,, 14:31   Politică
3718 16

Numărul cetățenilor moldoveni, stabiliți în străinătate, care s-au înregistrat la alegerile parlamentare anticipate din iulie a ajuns la 70 102. Asta arată ultimele date ale Comisiei Electorale Centrale (CEC).

În capul listei de afla Italia, cu 14 178 de înregistrări, fiind urmată de Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord – 11.256, Germania – 8.432 și Rusia – 6.331. Din numărul moldovenilor stabiliți în România, 5 658 s-au înregistrat prealabil, iar în Ucraina – 62.

Înregistrarea prealabilă a moldovenilor stabiliți în afara Republicii Moldova care vor să participe la scrutinul parlamentar a început pe 4 mai curent. Astfel, moldovenii cu drept de vot, care se află în străinătate, își pot anunța intenția de a participa la alegerile parlamentare anticipate din vara acestui an, accesînd link-ul inregistrare.cec.md.

Cele două metode de înregistrare prealabilă

Accesînd link-ul de mai sus, trebuie să urmași cîțiva pași, printre care indicarea codului personal și data nașterii.


Mai mult, există și o a doua posibilitate de înregistrare prealabilă la scrutinul din 11 iulie curent, adică completarea unei cereri scrise.

„Solicitarea deschiderii/constituirii unei secții de votare suplimentare poate fi făcută și prin depunerea unei cereri scrise, semnate individual sau în grup, la misiunea diplomatică și/sau oficiul consular al Republicii Moldova și/sau la Comisia Electorală Centrală”, anunță CEC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?