X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Scandalul scurgerilor din Telegram: Litvinenco vine cu noi detalii

31 ian. 2023,, 10:29   Politică
2631 1

Procurorii investighează scurgerile de pe Moldova-Leaks, dar ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, deocamdată nu a fost audiat.

„Se investighează situația concretă”, a spus ministrul la În Profunzime, transmite unimedia.

„Din cîte cunosc au loc investigații. IGP, sub conducerea PCCOCS investighează. Nu mi-au pus nicio întrebare. A fost autosesizare și se investighează pe situația concretă”, a adăugat acesta.

Ministrul Justiției a negat autenticitatea discuțiilor făcute publice pe Moldova-leaks.com și a legat scurgerile de solicitarea sa către Curtea Constituțională de a examina scoaterea în afara legii a Partidului Șor.

Totuși, cel puțin două persoane, care și-au regăsit mesajele în lista scurgerilor, printre ei și fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, au confirmat discuțiile cu Litvinenco și s-au arătat nedumeriți de ce oficialul le califică drept „mesaje false”.


Pe 9 noiembrie 2022, contul de telegram al președintei Maia Sandu ar fi fost spart. „Corupția a prins rădăcini în instituțiile statului, iar cei care au misiunea să combată acest flagel și să promoveze o justiție corectă se întrec la abuzuri criminale”, se arăta în mesajul distribuit cu insistență pe canalul președintei.

După președinta Maia Sandu și ministrul Andrei Spînu s-a ales cu contul de telegram spart, unde a fost distribuit același mesaj - despre corupție în Ministerul Justiției.

1
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?