X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Forțe din interiorul PDM își doresc destrămarea alianței cu PSRM

16 sep. 2020,, 10:05   Politică
4014 1

Doar 4 persoane din Biroului Executiv al Partidului Democrat (PD) vor ca formațiunea condusă de Pavel Filip să părăsească coaliția de guvernare PDM-PSRM. Despre aceasta a anunțat președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, scrie deschide.md.

„Noi avem în birou (n.r. Biroului Executiv al PD) 20 de persoane. Dintre acestea 4 persoane au spus: ”Ajunge!”. Restul abordează mai liniștit această întrebare”, a declarat Diacov, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Acesta a specificat că coaliția, atunci cînd apare o coaliție formată în urma unui conflict, întotdeauna apar zvonuri că va fi demis Guvernul sau că va fi o reconfigurare a coaliției.

Totodată, președintele de onoare al PDM recunoaște că în culise se discută intens despre demisia Guvernului, însă acesta spune că asta nu e cea mai mare problemă.

„Nici premierului nu ii place să se afle în acest post avînd în vedere situația economică, politică. Eu am auzit despre toate scenariile despre demiterea guvernului, la inițiativa premierului, la inițiativa președintelui, eu știu multe scenarii. Dacă premierul pleacă din funcție, atunci noi trebuie să numim un alt prim-ministru pentru că nu putem să lăsăm țara fără conducere. Căderea Guvernului nu este cea mai gravă problemă, dar totul trebuie să fie calculat, ca în două zile să fie un alt Guvern, pentru că țara nu poate rămîne fără guvernare. Este posibil ca Guvernul să fie demis pînă la alegeri. Președintele ales trebuie să demonstreze că poate lucra cu opoziția”, a precizat Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?