X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Steinmeier: Сonflictul transnistrean va fi imposibil de reglementat fără restabilirea relațiilor cu Rusia

14 aug. 2019,, 08:00   Politică
2750 0

Președintele german, Frank-Walter Steinmeier declară că perspectivele reglementării politice durabile a conflictului transnistrean sînt imposibile fără restabilirea bunelor relații cu Federația Rusă.

Declarația a fost făcută în cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele Igor Dodon. De asemenea, președintele Federal al Germaniei a salutat angajarea actualei coaliții majoritare de a continua implementarea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană.

„În cadrul discuției, am mulțumit Republicii Federale Germania pentru sprijinul ferm acordat țării noastre în procesul de constituire a actualei coaliții majoritare din Parlament, precum și în procesul de formare a Guvernului Republicii Moldova.

Șeful statului german a dat o apreciere pozitivă eforturilor de restabilire a bunelor relații a Republicii Moldova cu Federația Rusă, specificînd faptul că „astfel de relații de bună vecinătate, deschise și transparente vor fi în beneficiul poporului moldav”.

În ceea ce privește perspectivele reglementării politice durabile a conflictului transnistrean, Frank-Walter Steinmeier a menționat că, fără restabilirea bunelor relații cu Federația Rusă, acest obiectiv strategic va fi imposibil de atins. Mai mult, Președintele federal al Germaniei a specificat că modul în care a fost constituită actuala majoritate parlamentară la Chișinău vine să demonstreze existența unui consens internațional în cazul Republicii Moldova, atins între marile puteri internaționale.


El a opinat că acest fapt inspiră optimism și în ceea ce privește perspectivele atingerii unui consens similar și în cazul reglementării finale a diferendului transnistrean”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

La final, președintele federal al Germaniei i-a adresat o invitație lui Dodon de a efectua o vizită oficială la Berlin după alegerile locale generale din Moldova. La rîndul său, și șeful statului i-a adresat o invitație omologului german de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?