X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Jizdan, răspuns șocant fiind întrebat de ce erau interceptați cei de la ACUM

22 ian. 2020,, 14:15   Politică
4926 5

Fostul ministru al Afacerilor Interne (MAI), actual deputat al PD, Alexandru Jizdan, este convins că organele de drept ar fi procedat corect atunci cînd au interceptat telefoanele mai multor activiști, jurnaliști, dar și politicieni.

Acesta precizează că era necesar să fie interceptați reprezentanții Blocului „ACUM”, deoarece aceștia ar fi plănuit deturnarea puterii în stat.

„Despre dosarul interceptărilor… Oamenii care încalcă legislația trebuie interceptați și pentru asta avem servicii speciale”, a declarat fostul ministru de Interne ieri-seară, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, transmite Noi.md cu referire la Ziarul Național.

„Blocul „ACUM” s-a transformat într-o fracțiune parlamentară după alegerile parlamentare. Pînă la alegeri erau oameni care planificau deturnarea puterii în stat, planificau incendierea autobuzelor, transportul Poliției. Planificau vandalizarea sediilor care aparțineau statului”, a acuzat în aceeași emisiune Jizdan.

Potrivit acestuia, serviciile trebuie să fie mereu pregătite de asemenea scenarii și din acest motiv s-a recurs la interceptarea telefoanelor. „Cea mai bună soluție este ca politicul niciodată să nu facă imixtiune în acțiunile Poliției și alte servicii. Atît timp cît vom avea doleanța politicului că vrea să cunoască mai mult decît permite legea, vom avea urmări, inclusiv cu aceste interceptări”, a punctat Jizdan.


De menționat că fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, a desființat Direcția nr. 5, care a efectuat mai multe interceptări ilegale. Organele de drept au inițiat un dosar penal privind interceptările mai multor persoane din R. Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?