X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Șoimaru: ”E gravă de tot această moțiune”

23 sep. 2022,, 09:12   Politică
2785 0

În timpul dezbaterii moțiunii de cenzură înaintată de BCS împotriva Guvernului Gavrilița, deputatul PAS, Vasile Șoimaru, a subliniat că această moțiune nu trebuie publicată niciunde, pentru că „o să ne facem de rîs”. Totodată, acesta a precizat că astfel, membrii fracțiunii BCS ajută Executivul să crească.

„Deci, ei vă ajută să creșteți și să le mulțumiți pentru asta. Ați atras atenția la un alineat din moțiunea de cenzură? Printre altele, nu știu cine a scris-o, dar e gravă de tot această moțiune, mai bine să n-o publicați nicăieri, că o să ne facem de rîs”, a vociferat Șoimaru, transmite tv8.md.

Acesta a citit o frază din moțiune: „La 31 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, avem cel mai slab Guvern care conduce țara spre prăpastie” și a comentat: „Domnilor, voi ați uitat în ce prăpastie ne-ați băgat? Voi ați avut două Guverne cu membri pe care i-ați votat ascunși”.

Un deputat din opoziție a menționat „este sesiune întrebări”, îndemnîndu-l pe deputatul PAS să adreseze întrebări prim-ministrei.

„Întrebarea mea e mai lungă ca la colegul dumneavoastră, de ce nu l-ați oprit?”, a replicat Vasile Șoimaru.


Ulterior, premierul i-a mulțumit lui Șoimaru „pentru cuvintele calde”.

Membrii BCS s-au arătat nemulțumiți, iar deputatul PAS, Lilian Carp, a solicitat aplicarea articolului 108 pentru ca dezbaterile să fie încheiate.

„N-ar fi trist dacă nu am trăi în a opta minune a lumii, politica moldovenească. Sunt șapte minuni ale lumii și politica moldovenească e a opta. Cei care au ținut diplomații român sub podul de la Telecentru, care au dat tocmai 1,65 lei ajutor la pensie în perioada de pandemie și în plină pace, cumpărau gaz de două ori mai scump decît era pe piață.

Eu cred că orice debandadă își are o limită. Lumea cumva se uită și se crucește cînd văd că ochelarii pe care îi au băieții că văd numai înger din ceea ce face Federația Rusă în estul Ucrainei. Iar te crucești despre cum unii care au furat miliardele, te învață cum să faci economie”, a menționat Carp.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a inițiat procedura de vot și s-a trecut la runda luărilor de cuvînt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?