Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

BECS ar putea contesta la CC hotărîrea Parlamentului privind constituirea Biroului Permanent

29 iul. 2021,, 23:35   Politică
3636 3

Deputații Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) ar putea contesta la Curtea Constituțională hotărîrea Parlamentului privind constituirea Biroului Permanent al Parlamentului. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon la postul public de televiziune.

Potrivit lui Dodon, la formarea Biroului Permanent s-ar fi încălcat principiul reprezentativității, prevăzut și de o hotărîre anterioară a Curții Constituționale.

Invitat la ediția din această seară a emisiunii Politica de la TV8, spicherul Legislativului, Igor Grosu, ales în funcție astăzi, a admis că s-a produs o greșeală.

„Admitem că s-a produs o greșeală. În cel mai scurt timp, vom interveni și vom face corectările de rigoare. Dacă va trebui, vom corecta inclusiv prin înlocuirea cu un membru BECS în Biroul Permanent”, a menționat Grosu.

Biroul Permanent al Parlmentului are 12 membri, între care trei din oficiu (președintele și vicepreședinții Legislativului). PAS are șase membri: Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Roșca Veronica, Vladimir Bolea și Dan Perciun.


Ceilalți trei membri înaintați de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) sînt Constantin Starîș, Vasile Bolea și Corneliu Furculiță. Membru în Birou din partea „Șor” este Denis Ulanov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?