Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Serebrian s-a întîlnit cu Josep Borell: Subiectele discutate

19 iul. 2022,, 16:30   Politică
2341 0

Astăzi, la Bruxelles, Regatul Belgiei, a avut loc întrevederea Vicepremierului pentru reintegrare Oleg Serebrian cu Josep Borell, Vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate. În cadrul discuției a fost făcută o evaluare a situației curente din țară și din regiune, un loc prioritar fiind acordat problematicii transnistrene și celei de securitate.

Vicepremierul Oleg Serebrian a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul esențial și constant acordat Republicii Moldova, inclusiv în procesul de reintegrare a țării, precum și în gestionarea problemei refugiaților ucraineni. „Statutul de țară-candidat pentru aderare la UE modifică și valențele dosarului transnistrean, solicită abordări noi ale acestuia. Chișinăul vede cele două procese – integrarea europeană și reintegrarea țării – drept două priorități naționale”, a subliniat Vicepremierul moldovean.

La rîndul său, Vicepreședintele Comisiei Europene a reiterat disponibilitatea UE de a sprijini în continuare politic și economic Republica Moldova în procesul de reintegrare, încurajînd, totodată, autoritățile să avanseze pe calea reformelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?