Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Astăzi se va afla cînd Gavriliţa va cere votul de încredere pentru guvernul său

10 feb. 2021,, 08:18   Politică
2780 5

Biroul Permanent al Legislativului se întruneşte astăzi în şedinţă la ora 14.00, pentru a stabili data şi ora la care premierul desemnat Natalia Gavriliţa şi echipa sa vor cere votul de încredere al deputaţilor.

Luni, premierul desemnat a depus la Secretariatul Parlamentului programul de guvernare şi componenţa Guvernului, scrie publika.md.

Programul intitulat "Moldova bună" conţine 38 de pagini şi are printre priorităţi lupta cu pandemia de COVID-19, domeniul sănătăţii, protecţiei sociale şi justiţia.

Echipa Nataliei Gavriliţa vrea, printre altele, să majoreze pensia minimă cu cel puțin 15% şi să reducă TVA pentru HoReCa la 5% pe o perioadă de doi ani. Anterior, PSRM, PAS și Platforma DA au anunțat că nu vor vota Executivul propus de Gavrilița.

Pentru a fi învestit, sunt necesare cel puţin 51 de voturi. În caz contrar, va urma a doua încercare de a învesti un Guvern.


Preşedintele ţării poate să înainteze aceeaşi candidatură sau alta pentru funcţia de prim-ministru. Dacă nici a doua oară prim-ministrul desemnat nu obţine votul majorităţii în Legislativ, atunci vor fi declanşate alegeri parlamentare anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?