Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sandu se află la Fălești - a declarat că e gata de consultări cu noul parlament

13 iul. 2021,, 17:12   Politică
2694 1

În cadrul unei vizite de lucru în orașul Fălești, președintele Republicii Moldova a declarat că rezultatele scrutinului îi dă încrederea în implementarea mai multor reforme, printre care cea a justiției, transmite nordnews.md. Șefa statului a fost întîlnită cu flori și aplauze.

„Bineînțeles că m-am bucurat să văd mulți oameni onești în următorul Parlament. Asta îmi dă încrederea în faptul că vom reuși să facem transformările pe care le așteaptă toți cetățenii, să putem să muncim și să trăim bine la noi acasă, să putem în sfîrșit să facem reforma justiției, așa încît să asigurăm dreptatea pentru toți”, a menționat Sandu.

Maia Sandu a adăugat că este deja gata de consultări cu noul Parlament, doar că mai există cîteva proceduri pînă atunci.

„Din cîte cunoașteți, legea spune că Parlamentul se întrunește după ce Curtea Constituțională validează mandatele.

Urmează să mai așteptăm încă două săptămîni, vom vedea cît durează decizia CEC-ului, după care decizia Curții Constituționale.


Imediat după asta, evident, eu sînt gata să petrecem consultări cu noul Parlament și să vedem cum se formează echipa guvernamentală”, a spus președintele R.Moldova.

Șefa statului a menționat că o atenție sporită va fi acordată mediului de afaceri.

„Primul lucru pe care îl poate face următorul Guvern în cîteva săptămîni este să elimine toate controalele abuzive asupra mediului de afaceri.

Asta înseamnă ca FISC să înceapă de la Vamă, de la ANSA, de la ANTA. Pentru asta nu e nevoie de mulți bani și nici mult timp.

Această schimbare de atitudine față de oamenii de afaceri se poate face în cel mai scurt timp.

Sigur că, dincolo de asta, sînt probleme mai serioase, care nu se rezolvă imediat”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că, după alegerile parlamentare de duminică, PAS a obținut 63 de mandate, BeCS – 32, iar Partidul ȘOR s-a ales cu 6 deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?