X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu: Următorul Guvern trebuie să majoreze pensia minimă pînă la 2000 de lei

1 iul. 2021,, 12:35   Politică
3181 21

Președintele Maia Sandu va insista în fața următorului Guvern ca pensia minimă să fie majorată pînă la 2000 de lei. Potrivit ei, resurse necesare în bugetul de stat pentru a opera această majorare există.

"Această operațiune de majorare ne va costă 4,3 miliarde de lei annual. Din calculele pe care le-am făcut eu și echipa, bugetul poate să asimileze acest cost și suporta aceste cheluieli. Este un lucru posibil și necesar. În această criză, Guvernul nu a venit să ajute cetățenii așa cum au făcut alte state, ca să le ofere ajutor material pentru a face față crizei", a menționat Sandu în cadul unei emisiuni televizate.

Șefa statului a precizat că oamenii trebui scoși din sărăcie, iar decizia de majorare a pensiilor urmează a fi adoptată nu mai tîrziu de sfîrșitul acestui an.

”Știm că o mare parte din oamenii săraci, din cei cu venituri mici, sînt pensionarii. Sînt aproape 400 de mii de oameni care au o pensie mai mica de 2000 de lei. Este primul pas pe care trebuie să-l facă Guvernul. Am calculate costurile, nu vin aici cu niște măsuri populiste”, a adăugat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?