X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Sandu a comentat înregistrarea în Moldova a vaccinului "Sputnik V"

1 mar. 2021,, 07:50   Politică
3049 10

Maia Sandu a salutat înregistrarea în țară a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V". Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă la finele negocierilor de duminică cu șeful Consiliului European, Charles Michel.

"Am văzut decizia Agenției Medicamentului, care a înregistrat vaccinul rusesc. <...> Mă bucur că în curînd vom avea suficiente vaccinuri de diferite tipuri, principalul lucru este ca ele să fie disponibile", a spus Sandu, relatează tass.ru.

Ea s-a adresat lui Michel cu rugămintea de a ajuta autoritățile Moldovei în obținerea unor doze suficiente de vaccinuri împotriva coronavirusului.

"Sîntem obligați să protejăm viața medicilor și cetățenilor Moldovei, de aceea vă solicit să ne acordați sprijin în problema vaccinării în republică", a spus Sandu.

Președintele Republicii Moldova a informat că în republică a sosit deja primul lot de 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca, cu care vor fi vaccinați lucrătorii medicali. Ea a subliniat, de asemenea, că susține inițiativa de semnare a acordului internațional privind pandemiile în cadrul OMS, care va permite, în viitor, să depășească împreună astfel de pericole.


După cum a anunțat, vineri Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din RM, în republică este aprobată utilizarea vaccinului rus împotriva coronavirusului "Sputnic V", a preparatului companiei americane Pfizer și a partenerului german BioNTech, precum și a firmei britanico-suedeză AstraZeneca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?