X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu spune ce s-ar putea întîmpla dacă ar cădea Guvernul

9 noi. 2019,, 15:15   Politică
10406 17

Dacă Guvernul cade, există riscul ca partenerii externi să nu mai ofere bani în cadrul programelor de finanțare, iar în consecință cetățenii să fie lipsiți de majorări de salarii, îndemnizații și alte facilități care sunt achitate o parte din sursele externe.

Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Maia Sandu, după ședința Parlamentului, transmite IPN.

Potrivit premierului, actualul guvern este credibil și a putut să restabilească repede finanțarea externă, aducând în țară „miliarde de lei în câteva luni din surse externe”. Iar o parte din banii pe care i-a planificat în bugetul pentru 2020 vin anume din aceste resurse externe.

Maia Sandu spune că, dacă vor fi înghețate finanțările, cetățenii vor fi privați de creșteri salariale, creșterea îndemnizațiilor pentru perioada rece a anului, de programul de compensație pentru acoperirea costului parțial pentru curentul electric, creșterile pentru alte îndemnizații – pentru oamenii cu dizabilități, veteranii de la Nistru și din Afganistan, pentru cei care au o pensie forte mică.

„Multe lucruri depind de această finanțare externă și clar că noi suntem singurul guvern credibil, pentru că doar noi am demonstrat că vrem reforme pe bune și reformele noastre sunt apreciate de partenerii externi. Ceilalți vin doar cu discursuri frumoase, în spatele cărora se ascund intenții de a controla procuratura, justiția”, a declarat prim-ministrul Maia Sandu.


Partidul Socialiștilor a înaintat vineri, 8 noiembrie, o moțiune de cenzură ca urmare a asumării de către Guvern a răspunderii pentru modificarea Legii procuraturii. Biroul Permanent se va întruni în următoarele trei zile pentru a decide când va avea loc următoarea ședință în plen, la care se va examina moțiunea depusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?