Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

"Această greșeală trebuie corectată urgent". Proiectul propus de Sandu privind pensiile

10 mar. 2021,, 14:57   Politică
4477 6

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a înaintat Parlamentului propunerea de a reveni la indexarea pensiilor o dată pe an în baza inflației din anul precedent. Adoptarea acestei modificări ar însemna o indexare în aprilie de 3,7%, echivalentă creșterii prețurilor din 2020.

"Anul acesta în aprilie pensiile ar urma să nu fie indexate deloc. Această greșeală trebuie corectată urgent", a anunțat ea într-o declarație publică.

Potrivit șefei statului, din cauza acestei legi, indexarea așteptată de pensionari nu va mai avea loc. În acest sens, Sandu a înaintat Parlamentului propunerea de a reveni la indexarea pensiilor o dată pe an în baza inflației din anul precedent. Oficialul a făcut un apel către toate forțele din Parlament să lase politica la o parte şi să susțină această inițiativā.

"Bani pentru această indexare sînt. Cele 426 de milioane de lei necesare pentru finanțarea acestei măsuri pot fi acoperite din contul Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Comisia Europeană, semnat pe data de 22 februarie curent, în valoare de 15 milioane de euro și din contul revizuirii cheltuielilor curente pentru bunuri și servicii.

Totodată, accentuez că experimentele politicienilor iresponsabili pe seama pensionarilor sînt inadmisibile. Majorarea pensiilor trebuie făcută prin creșterea pensiei minime, prin urgentarea recalculării pensiilor celor care au lucrat după vîrsta de pensionare și prin alte instrumente destinate anume acestui scop", a declarat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?