Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sandu a semnat decretul privind eliberarea Ninei Veleva din funcția de judecător

12 feb. 2021,, 13:26   Politică
3031 1

Președinta Maia Sandu a semnat vineri, 12 februarie, decretul privind eliberarea Ninei Veleva din funcția de judecător de la Curtea de Apel Cahul.

La sfîrșitul lunii noiembrie 2020, judecătoarea Nina Valeva de la Curtea de Apel Cahul, care a fost și raportor în dosarul lui Ilan Șor, a depus cerere de demisie la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), scrie cotidianul.md.

După mai multe amînări, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat marți, 26 ianuarie, cererea de demisie a judecătoarei Nina Veleva. Decizia a fost luată unanim, cu votul celor 10 membri ai Consiliului.

Nina Veleva a fost judecătoarea raportor în dosarul lui Ilan Șor, un dosar în care zeci de ședințe de judecată au fost amînate.

Amintim că la ședința CSM din 19 ianuarie, magistrații CSM au cerut prezentarea judecătoarei la ședința de astăzi și au cerut un raport în legătură cu dosarul Șor de la Curtea de Apel Cahul.


Nina Veleva a început a activa în sistem în 2008, iar la Curtea de Apel Cahul, unde se judecă dosarul Șor – din 2015. Magistrata și-a depus cererea de demisie la sfîrșitul lunii noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?