X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Maia Sandu i-a adresat o scrisoare lui Vladimir Putin

27 mar. 2021,, 10:15   Politică
4562 14

Președintele Maia Sandu i-a scris lui Vladimir Putin solicitîndu-i ajutor din partea Federației Ruse în ceea ce privește livrarea vaccinului rusesc „Sputnik V” pentru Republica Moldova.

Șeful statului a declarat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune că i-a scris o scrisoare președintelui Federației Ruse în care solicită ajutorul în ceea ce privește acordarea unui lot de vaccin împotriva noului coronavirus „Sputnik V”. Maia Sandu a precizat că a semnat scrisoarea vineri, după discuția cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău Oleg Vasnețov.

„Am vorbit cu ambasadorul, el mi-a zis că în prezent nu vom putea procura vaccinul, dar în calitate de ajutor l-am putea primi. Autoritățile ruse vor examina acest lucru. Astăzi am semnat scrisoarea pentru domnul președinte al Federației Ruse, Vladimir Putin, la fel cum am scris și în alte țări, despre dorința de a primi vaccinul”, a precizat Maia Sandu.

Amintim că joi, 25 martie, președintele țării a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău. Cei doi oficiali au discutat despre situația epidemiologică și evoluțiile din țara noastră. Șeful statului a precizat în cadrul discuției că subiectul prioritar este acum asigurarea accesului la vaccin eficient de cît mai multe tipuri pentru cetățenii.

"Am accentuat, din nou, ca și în celelalte discuții avute, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul ”Sputnik V”, avînd în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare. Cu cît mai repede asigurăm accesul populației la vaccin anti-COVID-19, cu atît mai repede avem șansa să revenim la normalitate și să salvăm viețile celor dragi", a precizat Maia Sandu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?