X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu a comentat declarațiile fostului șef MoldAtsa privind schemele de contrabandă

24 iun. 2019,, 11:11   Politică
4052 1

Maia Sandu spune că Procuratura Generală ar trebui să se autosesizeze în urma declarațiilor făcute de fostul șef al Întreprinderii de Stat MoldAtsa, precum că pe teritoriul Republicii Moldova ar fi funcționat mai multe scheme de contrabandă.

Declarațiile au fost făcute de Maia Sandu în cadrul emisiunii „Vinerea cu Anatolie Golea” de la RTR Moldova.

„Despre aceste scheme am auzit și anterior. El a declarat și numele acestor persoane și a mai spus că are dovezi. Ceea ce cunosc eu, e faptul că după emisiune a fost la Ministerul de Interne și a fost început un proces.

Faptul că Procuratura nu a venit cu nicio reacție, noi cunoaștem ceea ce trebuie să schimbăm în Procuratură, pentru că acestea sînt acuzații foarte grave, iar într-o țară normală cu o justiție funcțională trebuia deja să se întîmple ceva”, a declarat Maia Sandu.

Fostul director al companiei de stat MoldAtsa, Sorin Stati, a făcut mărturii despre o serie de presupuse scheme de contrabandă de pe teritoriul Republicii Moldova în care ar fi implicate autoritățile moldovenești. Dînsul i-a numit pe Dorin Damir, Gheorghe Cavcaliuc, Constantin Țuțu, Constantin Botnari și alte persoane din cercul lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, implicați în aceste scheme.


Dorin Damir a reacționat la acuzațiile lui Sorin Stati și le-a numiat „aberații nefondate”.

Și Gheorghe Cavcaliuc a afirmat că acuzații sînt „niște atacuri” care au scop „ponegrirea imaginii” sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?