Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu: „Ne aşteaptă cîţiva ani de reforme şi de reconstrucţie a ţării”

9 noi. 2021,, 12:02   Politică
7403 33

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la deschiderea Forumului de integrare europeană, ediţia 2021.

În discursul său, intitulat „Calea spre un viitor european al Moldovei”, şefa statului a menţionat că Republica Moldova a ales în mod clar modelul european de dezvoltare - care înseamnă standarde înalte de viaţă pentru oameni, instituţii puternice, justiţie funcţională şi respectarea legii - şi doreşte să fie un partener credibil şi previzibil pentru Uniunea Europeană, care ne sprijină pe această cale. În următorii ani, prioritatea dar şi provocarea ţării este valorificarea oportunităţilor oferite de relaţia cu instituţiile europene, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

„Partenerii noştri sînt mai pregătiţi să ne ajute, văzînd intenţia fermă a oamenilor de a curăţa statul şi de a asigura modernizarea europeană a ţării, precum şi angajamentul nostru de a realiza voinţa cetăţenilor”, a subliniat şefa statului.

Preşedintele Maia Sandu a apreciat relaţia consistentă de bună-credinţă cu Uniunea Europeană, cel mai important partener pentru Republica Moldova, precizînd că realizarea Planului de redresare economică ne poate ajuta să restabilim capacităţile economiei noastre după criza pandemică şi să adaptăm sistemul economic al ţării la cerinţele moderne ale pieţei.

„Ne aşteaptă cîţiva ani de reforme şi de reconstrucţie a ţării. Vor fi ani cu provocări majore, dar şi ani în care putem pune bazele unui stat înnoit - mai rezistent, mai transparent, mai prosper, mai prietenos cu cetăţenii săi”, a mai spus Preşedintele Maia Sandu în discursul rostit la deschiderea Forumului de integrare europeană.


img21008468

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?