Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu promite să scape poliția „de interese politice şi influenţe criminale”

18 dec. 2020,, 17:45   Politică
8126 8

La 30 de ani de la crearea Poliţiei Republicii Moldova, preşedintele ales Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru colaboratorii Poliţiei.

„Astăzi onorăm dedicaţia oamenilor care au pus bazele instituţiei poliţiei naţionale şi memoria poliţiştilor căzuţi la datorie, în faţa jertfei cărora, avem obligaţia să acţionăm cu demnitate, curaj şi în litera legii.

sînt recunoscătoare poliţiştilor care şi-au păstrat devotamentul şi respectul faţă de cetăţeni în condiţii foarte grele, înfruntînd provocări mari. Vă felicit şi vă mulţumesc tuturor poliţiştilor, celor care îşi îndeplinesc misiunea cu demnitate şi curaj. Voi, poliţiştii, trebuie să fiţi coloana vertebrală a ţării. De felul cum staţi voi - drepţi sau încovoiaţi sub presiune, depinde securitatea cetăţenilor şi ordinea în ţară.

Patriotismul poliţiştilor este temelia securităţii în stat, căci poliţiştii care îşi încalcă jurămîntul de a servi poporul acestei ţări pun în pericol siguranţa oamenilor şi, în egală măsură, siguranţa colegilor poliţişti. Poliţiştii merită o instituţie curată, corectă şi modernă, cu conducători curajoşi, care respectă legea şi nu îndeplinesc ordine politice. O instituţie care să ofere instruiri profesioniste, proceduri clare, protecţie juridică adecvată, remunerare corespunzătoare, promovare în bază de merite. Este o necesitate vitală a fiecărui poliţist să ştie că mergînd în misiune are colegi şi conducători care îl ajută, nu îl trădează.

Unii politicieni văd în poliţie doar un instrument de stors bani şi o bîtă politică, folosită în interes personal, împotriva oamenilor şi a ţării. Vreau să vă asigur că timpul unor astfel de politicieni apune. Cetăţenii vor o poliţie în care să aibă încredere - sînt convinsă că şi poliţiştii îşi doresc acest lucru. În calitate de preşedinte, veţi avea tot sprijinul meu pentru a elibera poliţia de interese politice şi influenţe criminale.

Dragi poliţişti, trăim vremuri grele din care vom ieşi cu bine doar dacă fiecare îşi va îndeplini responsabilităţile cu devotament, în interesul cetăţenilor. Contez pe voi, pe patriotismul şi curajul vostru. Ascultîndu-ne propria conştiinţă, fiind alături de popor, vom reuşi să schimbăm ţara spre bine”, se spune în mesajul Maiei Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?