X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu: Sarcina principală a autorităților este să asigure pacea în țară

3 sep. 2022,, 13:00   Politică
2615 0

În cadrul vizitei de lucru la Comrat, Președintele Maia Sandu s-a întîlnit cu conducerea autonomiei, cu membrii Adunării Populare a Gagauz-Yeri și cu primarii din regiune. Discuțiile au vizat situația din țară și problemele oamenilor și ale comunităților din Găgăuzia, relatează moldpres.md cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Președintele Maia Sandu a menționat că astăzi sarcina principală a autorităților, inclusiv a celor de la Comrat, este să asigure pacea în țară. Șefa statului a mai spus că autoritățile publice de toate nivelurile trebuie să lucreze împreună pentru pregătirea țării de sezonul rece în contextul crizei energetice fără precedent. Președintele a menționat că autoritățile centrale depun toate eforturile pentru a asigura țara cu resurse energetice și pentru a crește veniturile cetățenilor în această perioadă dificilă pentru toți.

Șefa statului a trasat și alte direcții de activitate pentru perioada următoare: lupta împotriva corupției, îmbunătățirea mediului de afaceri și atragerea investițiilor, dezvoltarea agriculturii și impactul schimbărilor climatice care afectează în special regiunea de sud a țării, modernizarea infrastructurii. Primarii au salutat lansarea Programului Național „Satul European”, la prima etapă a căruia în Găgăuzia au fost selectate 19 proiecte în sumă de peste 70 de milioane de lei.

Pe finalul vizitei, Președintele Maia Sandu a făcut un scurt popas la Compania „Vinuri de Comrat”, una dintre întreprinderile ce beneficiază de finanțare europeană. Compania are o istorie de peste o sută de ani, iar în urma modernizării făcute în ultimii ani a reușit să-și extindă exporturile în peste 20 de țări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?