Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cu cine sînt gata să facă alianță socialiștii după alegeri

14 apr. 2021,, 11:14   Politică
4246 5

Socialiștii sînt deschiși pentru cooperare cu partidul Maiei Sandu, fie cu cel al lui Renato Usatîi, fie cu al lui Ilan Șor, după eventualele anticipate, a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Portivit lui, negocierile după eventualele alegeri nu vor fi deloc ușoare, însă clasa politică trebuie să găsească înțelepciune pentru a guverna eficient țara.

"Aceste înțelegeri privind crearea coaliției, ele nu vor fi ușoare, vor fi divergențe de care doriți: politice, geopolitice, frustrări. Dacă vom găsi înțelepciune, vom înainta un guvern capabil să lucreze. Eu nu pot exclude înțelegerea noastră nici cu Maia Sandu, nici cu restul politicienilor. Evident că cei din PAS au o poziție bună în Occident, noi la răsărit, întrebarea este dacă noi putem crea ceva funcțional, ceva care ar putea asigura echilibrul în societate, în politica externă, în economie. Aceste schimbări de guvern peste jumătate de an, un an duc la aceea că nici pînă azi nu există niciun proiect economic ca lumea, nu există un proiect de infrastructură", a declarat Bătrîncea.

Configurația viitoarei coaliții depinde și de numărul mandatelor pe care le va obțiune fiecare formațiune în parte.

"Nouă ne trebuie un guvern funcțional pentru patru ani. N-o să fie simplu, dar eu aș spune că o eventuală coaliție trebuie să fie una politică clară, cu o agendă clară, cu un acord politic clar. Care va fi ea depinde și de matematică, situația este foarte dinamică", a mai menționat deputatul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?