X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cu cine este gata să facă alianță partidul condus de Chicu

18 iun. 2021,, 10:51   Politică
3506 2

Liderul Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu, a explicat în condiții ar putea accepta o eventuală coaliție cu PAS în viitorul Parlament.

Chicu a amintit despre “păcatele” PAS din trecut, care în opinia nu pot fi trecute cu vederea.

„Dacă PAS va propune o echipă care se va deosebi în proporție 99% de cel care au fost cu două luni în urmă să ceară nevotarea de către Parlament, spre bine dacă se va deosebi, noi vom suține. Dacă se va continua cu declarații de genul: „în R.Moldova nu sunt oameni capabili să lucreze, trebuie să aducem de peste hotare”, apropo pe mine m-a ofensat foarte mult declarația președintelui tuturor moldoveneilor că în R.Moldova nu sînt specialiști, trebuie să aducem din altă parte, atunci nu vom colabora.

Dacă va fi un guvern în care vedem oameni cu inițiaitvă, care au curaj, nu se tem să implementeze proiecte de genul diminuarea impozitelor pe salariu, ceea ce am făcut în 2019 a fost doar prima etapa, urmează să mai diminuăm povarea fiscală pe salarii. Dacă se va propune o asemenea garnitură fie de PAS, fie de altă formațiune care are ca obiectiv integrarea în spațiul european, diminuarea poverii fiscale, investiții masive ale statului în infrastructură, noi vom susține o asemena garnitură guvernamentală”, a relatat Ion Chicu la emisiunea „Puterea a Patra”.

În privința unei eventuale coaliții cu PSRM și PCRM, fostul premier a răspuns: „cred că aici nu este nicio șansă”.


Cu toatea acestea, el a subliniat că în aproape toate partidele din Moldova, se pot identifica oameni care s-ar putea așeza la o masă negocieri și care să identifice obiectivele importante pentru țară.

„Haideți să vedem rezultatele alegerilor din 11 iulie, sper mult că Parlamentul va fi capabil să aleagă o garnituură care să lucreze pentru societate”, a mai spus el.

Despre Renato Usatîi, fostul premier a spus că a avut o cooperare bună cu acesta în trecut.

„Renato Usatîi la televizor, în spațiul public este un tipaj, însă în postura de funcționar public, de coordonator al unei echipe – este cu totul alt om. În partidul lui se pot identifica oameni cu care se poate lucra”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?