X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un deputat român ar fi putut ajunge în Parlamentul din R. Moldova

6 mai. 2021,, 09:00   Politică
2665 0

Fostul deputat român, Cristian Rizea, reținut la Chișinău în luna noiembrie 2020 și eliberat zilele trecute, susține că fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc i-a propus un funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, înainte de alegerile parlamentare din februarie 2019.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

La o întîlnire din august 2018, Plahotniuc mi-a propus un post de deputat pentru alegerile din februarie 2019. Mi-a zis: „Mă uit acum în ce raion poți candida”. Am lăsat-o atunci în coadă de pește, n-am zis nici da, nici nu. Am spus că aș vrea să rezolv problema cu justiția, ca să nu devin o pată pe imaginea partidului. Fac apel public către procurorul general, Alexandru Stoianoglo să facă publică înregistrarea întîlnirii, pentru că știți că Plahotniuc înregistra totul. Să arate înregistrarea, cei care ne urmăresc să fie siguri că nu vorbim așa, să nu stăm degeaba”, a declarat Rizea în cadrul emisiunii, citat de tv8.md

Precizăm că, fostul deputat român, Cristian Rizea, a fost reținut de autoritățile de la Chișinău, după ce la data de 3 noiembrie, Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească. Înainte de reținerea sa, Rizea a anunțat că avocații săi au depus deja actele prin care este contestată retragerea „abuzivă” a cetățeniei moldovenești.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, Ministerul Justiției a României așteaptă confirmarea retragerii cetățeniei pentru ca, mai apoi, să reia procedurile de extrădare în cazul fostului deputat PSD, aflat în prezent la Chișinău.

Potrivit presei române, fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, ar fi obținut cetățenia Republicii Moldova.

La 31 martie curent, Procuratura Generală anunță că fostul deputat român Cristian Rizea, care a fost învinuit procurori de dobîndirea cetățeniei Republicii Moldova, a fost prins fals în declarații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?