X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Conducerea Secretariatului Parlamentului rămîne în aceeași componență

9 aug. 2021,, 17:30   Politică
2438 2

În prezent, conducerea Secretariatului Parlamentului rămîne în aceeași componență. Informația a fost confirmată de către șefa Direcției relații cu mass-media din cadrul Direcției generale relații publice și comunicare a Parlamentului, Svetlana Rudenco.

Secretariatul, condus de secretarul general, asigură asistenţa organizatorică, informaţională şi tehnică a activităţii legislativului, Biroului permanent, comisiilor permanente, fracţiunilor parlamentare şi a deputaţilor, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Regulamentul Parlamentului prevede că secretarul general se numeşte în funcţie de către preşedintele legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent şi cu avizul Comisiei juridice, pentru numiri şi imunităţi. Secretarul general este asistat de adjuncţii săi, cărora le poate delega o parte din atribuţiile sale.

În exercitarea atribuţiilor, secretarul general este responsabil de asigurarea bunei activităţi a organelor de lucru ale Parlamentului, angajează şi eliberează din funcţie personalul Secretariatului Parlamentului, cu excepţia persoanelor a căror numire ţine de competenţa preşedintelui Parlamentului.

În prezent, funcţia de secretar general al Parlamentului este exercitată de către Adrian Albu, iar adjuncţii săi sînt Igor Klipii şi Lilia Melnic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?