Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Rusia salută atitudinea Moldovei față de cooperarea constructivă și pragmatică

27 dec. 2021,, 11:45   Politică
3060 0

Rusia salută atitudinea conducerii moldovenești față de cooperarea constructivă, pragmatică cu Rusia, dar vom putea vorbi despre vizita președintelui Moldovei, Maia Sandu, la Moscova atunci când pentru aceasta va exista o agendă deplină și bogată.

Despre acest lucru a fost declarat ministrul adjunct de Externe, Andrei Rudenko, într-un interviu exclusiv pentru Sputnik, transmite Noi.md.

El a menționat că, după o pauză cauzată de procesele electorale din Republica Moldova, putem constata o reluare treptată a dialogului politic cu Chișinăul.

"Contactele noastre bilaterale devin regulate și stabile. În luna august, șeful adjunct al Administrației Prezidențiale, Dmitri Kozak, a vizitat Chișinăul. În octombrie, viceprim-miniștrii Moldovei Vladislav Kulminski și Andrei Spînu au venit la Moscova, iar la Atena a avut loc o întîlnire a președintelui Consiliului Federației, Valentina Matvienko, cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

În cadrul vizitei de lucru a lui Nicu Popescu în Rusia din 17 noiembrie, a fost semnată declarația comună a Ministerelor de Externe cu ocazia aniversării a 20 de ani de la semnarea Tratatului bilateral de prietenie și cooperare și planul de consultări interministeriale pentru perioada 2022-2023. De asemenea, a avut loc o reuniune a copreședinților Comisiei interguvernamentale bilaterale pentru Cooperare Economică—Nicu Popescu și a ministrului Agriculturii al Federației Ruse, Dmitri Patrușev. S-a ajuns la acordul de a organiza cea de-a 17-a reuniune a Comisiei în primul trimestru al anului 2022, pregătirile pentru care sunt în curs de desfășurare. Contactele vor continua și pe linia ministerelor de Externe ale celor două țări", a declarat ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse.

"Salutăm atitudinea conducerii Republicii Moldova față de cooperarea constructivă, pragmatică cu Rusia, în vederea soluționării problemelor deschise. În același timp, sperăm că declarațiile corespunzătoare ale părții moldovenești vor fi susținute de pași practici. Din partea noastră, sîntem gata să continuăm o astfel de cooperare pe principiile pragmatismului și considerării reciproce a intereselor.


În ceea ce privește posibilitatea vizitei președintelui Sandu în Federația Rusă, partea rusă a comentat în repetate rînduri acest subiect, inclusiv în urma discuțiilor recente cu Popescu la Moscova. Vom putea vorbi despre o astfel de vizită atunci cînd va fi formată o agendă deplină și bogată pentru aceasta", a subliniat Andrei Rudenko.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?