Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

”Laundromat Rusesc”: O comisie va cere acte oficiale din Federația Rusă

9 feb. 2021,, 13:46   Politică
2419 3

Procuratura Anticorupție va forma o comisie rogatorie pentru a obține acte oficiale din Federația Rusă în baza depozițiilor unuia din figuranții așa-numitului ”Laundromat Rusesc”, bancherul Oleg Kuzmin. Cel puțin asta declară șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Serghei Gavajuc.

Șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Serghei Gavajuc a comunicat pentru Radio Chișinău că va fi formată o comisie rogatorie care va solicita părții ruse informații oficiale la acest subiect, după care va decide acțiunile de mai departe.

„Noi astfel de depoziții nu avem pentru că urmărirea este în Federația Rusă. Noi formăm acum o comisie rogatorie pe tema respectivă ca să obținem acte din Federația Rusă. Cînd vom avea acte oficiale vom decide acțiunile pentru viitor”, a declarat Serghei Gavajuc.

Amintim că presa rusă a scris ieri că Oleg Kuzmin, co-proprietar al unei bănci din Rusia a semnat o înțelegere cu acuzarea, iar în depozițiile sale despre spălarea de bani a depus mărturii împotriva unor politicieni și oameni de afaceri cunoscuți din Republica Moldova. Este vorba de Vlad Plahotniuc, Veaceslav Platon, Ilan Șor și Renato Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?