Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Roibu, despre schimbarea limbii pe site-ul Președinției: Un gest populist

24 dec. 2020,, 17:47   Politică
12501 17

Pe site-ul președinției a fost schimbat simbolul care afișează limba în care este prezentată informația oficială. Astfel, limba moldovenească a fost înlocuită cu limba română, iar butonul MD a fost schimbat cu RO.

Activistul civic Dumitru Roibu, liderul Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ștefan", consideră că acest gest este unul populist din partea noului președinte, iar orice speculații la acest subiect nu sînt binevenite.

„Este o acțiune care vine să arate intenția populismului în activitatea noului președinte. Moldovenii au limba lor - limba moldvenească, limbă de peste jumătate de mileniu și nu este cazul ca președintele să speculeze pe asemenea teme, încercînd să-i convingă pe moldoveni că nu au limbă. Ar fi mai bine dacă Maia Sandu ar folosi timpul în mod util, pentru a numi un nou guvern și a se preocupa de rezolvarea problemelor concrete ale oamenilor.

Cît depre limbă, oamenii la recensămînt deja s-au expus - peste 50 lasută și-au declarat moldoveneasca drept limbă maternă”, a comentat Dumitru Roibu pentru Noi.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?