X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Roibu: Trebuie să fim mai hotărîți în dialogul cu partea română (VIDEO)

7 iul. 2020,, 18:15   Politică
5420 15

România are un interes ascuns față de R.Moldova, nu dorește ca acest stat să fie unul independent și nu recunoaște poporul moldovenesc, este de părere liderul Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu.

Comentînd afirmația analistului politic român Dan Dungaciu - precum că România a recunoscut independența R.Moldova doar ca aceasta să voteze o declarație de unire cu România, Roibu spune că aceste dezvăluiri doar confirmă suspiciunile mai multor activiști și politcieni de la noi că țara vecină a urmărit interese ascunse în raport cu Moldova.

„În această intervenție făcută la un post radio, Dungaciu fără să-și dea seama sau intenționat, a scos la iveală niște chestii subtile, care, de fapt denotă ceea ce noi, societatea civilă, politicieni am accentuat de foarte multe ori. România are un interes ascuns față de R.Moldova, nu dorește ca R.Moldova să fie un stat independent, nu recunoaște poporul moldovenesc și îl cataloghează drept român”, comentează Roibu.

„Dungaciu menționează că Transnistria nu a dorit să fie parte a României, ceea ce a și cauzat acest război. Deci, indirect, se recunoaște că România a fost factorul catalizator al acestui conflict de pe Nistru”, mai spune el.


Potrivit activistului civic, România continuă politica de subminare a independenței R.Moldova prin finanțarea diverselor proiecte pe teritoriul țării noastre. El a menționat că în anul curent, partea română a alocat 3,5 milioane de lei în acest sens.

„Consider că trebuie să avem o reacție fermă: noi, societatea civilă, autoritățile. Aș vrea să văd o declarație din partea MAEIE. Să întrebe dacă scopul declarat al proiectelor părții române este și cel adevărat. În relația moldo-română această problemă persistă. Trebuie să fim mai fermi și mai hotărîți cu partea română, astfel încît interesele noastre să nu fie lezate. Desigur că Moldova își dorește relații bune cu România, desigur că moldovenii și românii sînt popoare înfrățite, dar asta nu înseamnă că trebuie să încurcăm casele unui altuia”, conchide Dumitru Roibu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?