Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Robu argumentează cererea de ridicarea a imunității parlamentare în cazul lui Mudreac

21 apr. 2022,, 14:51   Politică
2516 0

La 21 aprilie, deputații din Parlamentul R. Moldova examinează cererea procurorului general Dumitru Robu, cu privire la ridicarea imunității parlamentare în cazul deputatului Radu Mudreac. Acesta urmează să fie investigat pentru fapte de spălare de bani. Robu argumentează solicitarea la tribuna Parlamentului.

„PG a urmărit urmărirea penală în privința lui Radu Mudreac și alte persoane crea au participat faptelor infracționale - spălarea banilor, săvîrșită în proporții deosebit de mari.

În noiembrie 2011, Mudreac, în calitate de director al „Gardione”, acționînd împreună cu alte persoane a încheiat 8 contracte de 3,2 milioane de lei. În 2014, SRL Grandione a încheiat contract de împrumut cu persoană fizică împrumut de 376 700 de lei. În noiembrie 2014 -octombrie 2015, SRL Gradione, reprezentantă de soția deputatului a încheiat 17 contracte împrumut cu diferite persoane fizice prun care a contractat împrumuturi de 4,791 milioane de lei pentru construcția de pe strada Tighina.

După acțiunile CNA s-a constat că aceștia nu au semnat contracte de împrumut instituției menționate. Persoanele fizice menționate nu au avut venituri legale care să justifice împrumuturile acordate. Se constată că mijloacele bănești obținute de contractele bănești, cu caracter fictiv, au investite în construcția și reparația imobilului din str. Tighina 46, bani ce ar fi obținute din acte fictive fiind apoi plasate cu caracter legal.

Dumitru Robu zice că în acest context a fost necesară ridicarea imunității deputatului așa cum ar necesare acțiuni urgente în scopul evitării, nimicirii, modificării probelor, împiedicării înstrăinării bunurilor rezultate din infracțiune și remiterea ulterioară a cauzei în judecată, scrie Noi.md cu referire la agora.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?