X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Parlamentul a votat! Petru Jardan a fost lipsit de imunitate

20 sep. 2019,, 15:09   Politică
2507 0

Deputatul Partidului Șor Petru Jardan a fost lipsit de imunitate, în baza unei hotărîri adoptate astăzi de majoritatea parlamentară, informează Noi.md.

Pentru retragerea imunității deputatului s-au pronunțat 58 de deputați.

În solicitarea adresată plenului Parlamentului, procurorul general Dumitru Robu a argumentat că Jardan este suspectat de „implicare în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și spălare de bani, ilegalități comise în procesul de concesionare a aeroportului”. Abuzurile ar fi fost comise în perioada anilor 2012-2014, atunci cînd acesta deținea funcția de director interimar al aeroportului.

Decizia privind retragerea imunității a fost adoptată pe fondalul unui val de critici din partea formațiunilor de opoziție. Deputatul PDM Sergiu Sîrbu a declarat că nici în cazul lui Vladimir Cebotari, nici a lui Petru Jardan, Procuratura nu deține probe.

„Probe nu sînt. Nu au fost nici ieri, nici astăzi. Este doar o fabulă”, a declarat Sergiu Sîrbu.


„Dvs. ați citit cererea procurorului general? Este foarte clar ce s-a întîmplat, cum s-a desfășurat preluarea Aeroportului Chișinău, probe au fost prezentate”, a spus în replică președintele Comisiei juridice a Parlamentului, Sergiu Litvinenco.

Și reprezentanții Partidului Șor s-au arătat indignați. „Este clar că deputatele Tauber și Apostolova sînt deținuți politici. Au răsunat ieri mai multe declarații că acesta au fost reținute pentru a li se pune întrebările care erau destinate lui Șor”, a declarat Denis Ulanov.

El a mai declarat că Petru Jardan urma să se prezinte săptămîna viitoare la Parlament pentru a fi audiat, Comisia juridică nu a ținut însă cont de acest lucru.

„Au fost create toate condițiile ca el să vină în țară, dar nu a venit”, a menționat președintele Comisiei juridice, care a avizat pozitiv inițiativa privind ridicarea imunității.

Deputatul PSRM Vlad Bătrîncea a salutat faptul că în sfîrșit, ancheta în dosarul concesionării aeroportului avansează, după ce ani la rînd bugetul de stat a fost jefuit prin acea decizie ilegală.

"Cineva amenință cetățenii că doamne ferește să fie reziliat acest contract de concesiune, dar haideți să vorbim despre faptul produs. În realitate, Moldova a fost deposedată de o întreprindere profitabilă, care deși era administrată slab, aducea profit statului între 60 și 90 de milioane de lei anual. Cetățenii au fost furați, bugetul național a fost furat de sute de milioane", a comentat Bătrîncea.

Menționăm că Petru Jardan se află în prezent într-o deplasare în România. El a declarat că se va întoarce în țară săptămîna viitoare, pentru a da toate explicațiile de rigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?