Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Reniță: „Tare mi-e teamă că guvernarea actuală va avea soarta agrarienilor”

16 aug. 2022,, 09:30   Politică
3509 0

„Tare mi-e teamă că guvernarea actuală va avea soarta agrarienilor, a PDAM-ului (n.r. – Partidul Democrat Agrar din Moldova), care, după 4 ani de guvernare, n-au mai ajuns în Parlament, dintre ei alegîndu-se doar imaginea inconfundabilă și antologică a lui „nea Mitică” și a șașlîcarilor. Atît, nimic mai mult” – a declarat fostul deputatul Iurie Reniță.

El crede că forțele lucide și responsabile din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar trebui să conștientizeze acest pericol real.

„După mine, pericolul cel mai mare al actualei guvernări vine din interior, din incompetența mai multor miniștri și a diletantismului lor, din relațiile de rubedenie și nemurele care se manifestă tot mai pregnant.

Cu siguranță că nu factorii externi ai PAS-ului sînt pericolele cele mai importante, ci pierderea simțului realității și abandonarea obiectivelor reale, care i-au adus la putere”, a subliniat fostul deputat într-o postare pe Facebook.

Iurie Reniță a menționat, în context, că mulți dintre cei din Guvern și din Parlament „chiar consideră că ei sînt cei mai buni și cei mai infailibili”, scrie Noi.md cu referire la tribuna.md.


„Aici e marea problemă: experiența necesară în domeniul de care sînt responsabili este, din păcate, substituită cu docilitatea față de superiorii lor partinici”, a adăugat el.

Politicianul a mai spus că pe mulți dintre ei îi cunoaște „sufficient de bine”, or, au activat împreună în cadrul Blocului ACUM.

Ex-deputatul a remarcat că „nu e vorba, în niciun caz, doar de formă”, îngrijorarea sa majoră ține, însă, „de conținutul actualei guvernări, de profesionalismul acesteia”.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?