X 
Cutremure stiri: 506

Renato Usatîi propune includerea în Constituție a garanției ca terenurile să nu poată fi vîndute străinilor

29 sep. 21:12   Politică
5 ore in urma 811 0

Moldova nu trebuie să admită vînzarea terenurilor străinilor, iar garanție pentru această măsură este includerea în Constituție a acestei norme, a declarat Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte al țării.

La întîlnirea cu oamenii din raionul Cantemir, Renato Usatîi a subliniat că “acest articol din Legea Supremă să nu poată fi modificat, decît prin referendum național, la fel cum e și în cazul neutralității țării”, notează noi.md cu referire la unimedia.

„Unul din diplomații străini s-a scăpat cu vorba, că dacă Moldova merge în UE, pămînturile noastre, conform legii, vor putea fi vîndute străinilor. Moldova nu trebuie să admită vînzarea terenurilor cetățenilor străini! Pămîntul, poporul nostru e tot ce avem mai scump în Moldova, ce ne-a mai rămas, ce n-au reușit să fure niciun partid din cele care au fost la guvernare. Ca să nu ne trezim cu o majoritate parlamentară care să modifice legea și să permită vînzarea pămîntului străinilor, trebuie să includem această interdicție în Constituție! Acest articol din Legea Supremă să nu poată fi modificat, decît prin referendum național, la fel cum e și în cazul neutralității țării. Va fi cea mai mare garanție pentru cetățeanul simplu, pentru generațiile viitoare că nicio modificare a legii și nicio guvernare nu va permite vînzarea pămîntului străinilor. Este pămîntul nostru, țara noastră și noi decidem ce facem cu ea!”, a declarat Renato Usatîi.

Reamintim că, în conformitate cu legislația în vigoare, vînzarea de terenuri agricole către străini nu este permisă în Moldova.

5
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав