Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Reidman, despre negocierile privind achiziția gazelor: La ei mîna dreaptă nu știe ce face stînga

24 oct. 2021,, 09:02   Politică
4528 21

„Incompetența și incapacitatea autorităților de a rezolva problema gazelor într-o manieră complexă și în timp util este motivul principal al situației actuale din țară în ajunul iernii”, spune Oleg Reidman, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Reidman și-a exprimat opinia în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” la NTV cu Iulia Fedorova, transmite enews.md.

„Prim-ministrul a spus că vor compensa consumul de gaz pentru gătit. În 2006, 30 de metri cubi erau la preț redus. Să admitem că o familie folosește 70 de metri cubi și pentru încălzire. Și cum rămîne cu cei cu încălzire centrală? Prețul la căcura crește, se scumpește și electricitatea. Aceasta este incompetența autorităților, incapacitatea de a rezolva probleme care trebuie rezolvate în timp util și într-o manieră complexă”, a spus politicianul.

Întrebat de moderatoare despre perspectivele negocierilor cu ”Gazprom”, deputatul a spus că e sigur că autoritățile moldovenești nu se străduiesc pentru ele.

„Cei drept, ei le-au inițiat. Președintele a declarat că nu se va ocupa de asta nici guvernul, nici prim-ministrul, iar domnul Spînu este atît de curajos încît, în ciuda acestor declarații, merge la negocieri? Vedeți că la ei mîna lor dreaptă nu știe ce face stînga ”, a subliniat deputatul.


La întrebarea, dacă, în opinia sa vor mai fi negocieri cu ”Gazprom”, deputatul a răspuns: ”Poate că vor fi, dar ce rost vor avea?”

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?