Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Reacția lui Slusari la candidatul propus de Maia Sandu la funcția de prim-ministru

28 ian. 2021,, 11:50   Politică
3340 1

Președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandr Slusari anunță că Biroul Politic se va convoca luni, 1 februarie, unde vor decide dacă votează pentru candidatura Maiei Sandu la prim-ministru.

Declarația a fost făcută aseară, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la JurnalTV, transmite unimedia.info.

„Este dreptul constituțional al doamnei Sandu care reiese din prevederile Constituției. Noi din start am vorbit că este cea mai scurtă cale spre alegeri anticipate - 45 de zile și două tentative, din 23 decembrie pînă la 27 ianuarie au trecut ceva timp, dar totuși este luată această decizie, am realizat propunerea a doamnei Sandu este mai mult formală doar ca un mijloc pentru declanșare a alegerilor anticipate.

Ținînd cont de acest lucru, noi luni vom convoca biroul politic și vom lua decizia în privința candidaturii doamnei Gavrilița, chiar dacă eu am rămas surpsins de această candidatură, vă spun sincer. Din două motive - nu știu dacă este foarte etic să discut acest subiect, dar în primul rînd nu știu dacă foarte bine se simt colegii mei de la fracțiunea PAS, pentru că totuși nu trebuie să voteze pentru doamna Gavrilița, pe de altă parte mi se pare că este un argument mic suplimentar pentru socialiști”, a declarat Slusari.

Ieri, Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier. Natalia Gavrilița are sarcina de a forma echipa și programul guvernamental.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?