X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Reacția PSRM, în urma perchezițiilor desfășurate la contabila formațiunii

20 aug. 2022,, 11:31   Politică
2448 0

Partidul Socialiștilor condamnă perchezițiile demarate de procurori în dimineața zilei de 20 august la domiciliul contabilei partidului, pe care le califică drept „metode murdare utilizate de guvernare împotriva opoziției”.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții PSRM insistă că partidul a respectat legea întotdeauna și spun că vor dovedi că acuzațiile împotriva femeii au fost fabricate.

„Toate acuzațiile guvernării PAS și ale procurorilor controlați de aceasta sunt o bulă de săpun care inevitabil se va sparge. PSRM întotdeauna a respectat legea și a susținut reformele menite să consolideze statul de drept. În conformitate cu legea, PSRM a reflectat corect și în termeni activitatea sa în rapoartele prezentare la CEC”, se arată în comunicatul PSRM.

Reprezentanții partidului spun că vor dovedi că acuzația împotriva contabilei formațiunii a fost fabricată și că „face parte din șirul de acțiuni de capturare a statului”

„Vom oferi protecție juridică competentă și cuprinzătoare în instanțele naționale și internaționale. PSRM condamnă cu fermitatea acțiunile abuzive ale guvernării împotriva opoziției. Actualii acuzatori vor trebui să răspundă pentru atacurile lor murdare, în strictă conformitate cu legea”, se mai spune în comunicat.


Procurorii anticorupție au descins în dimineața de 20 august cu percheziții la domiciliul contabilei PSRM.

Potrivit procurorilor, aceasta este învinuită de complicitate împreuna cu fostul şef de stat și alte persoane de acceptarea finanțării partidului politic PSRM din partea grupului criminal creat și condus de oligarhul fugar Plahotniuc Vladimir. Contabila mai este bănuită de falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a partidului politic „PSRM” pentru anii 2018 și 2019, de falsificarea documentelor oficiale de către două sau mai multe persoane şi spălarea de bani de către un grup criminal organizat.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?