Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Reacția PAS la cererile sindicaliștilor

6 dec. 2021,, 12:13   Politică
2712 0

Deputatul PAS Dan Perciun a venit cu o reacție la protestul sindicaliștilor din fața Parlamentului.

Șeful Comisiei protecție socială, sănătate și familie a legislativului spune că pentru anul curent, dar și pentru 2022, toți bugetarii își vor primi premiul anual. Asta pentru că în buget au fost prevăzute resursele necesare, transmite Noi.md cu referire la replicamedia.md.

În ceea ce privește revendicarea sindicaliștilor de a le fi plătit premiul din 2020, Perciun spune că de acest lucru a fost responsabilă fosta guvernare și ex-premierul Ion Chicu, cei care nu au prevăzut în buget sumele de bani cuvenite.

„Acum discuții sunt pentru anul 2020, promisiune pe care guvernul Chicu nu a îndeplinit-o și nici în bugetul pentru anul respectiv nu au inclus-o. Sindicatele se așteapta să achitam noi, într-un an, 2 premii. Este un efort suplimentar de 600 de milioane de lei față de ceea ce s-a bugetat și nu poate fi realizat. Dar e important de știut că oamenii vor primi la finele anului acesta premiul și de acum înainte așa și va fi. In raport cu premiul pe 2020, trebuie oferite întrebări către Chicu și fosta Guvernare care a promis, dar nu s-a ținut de cuvînt și acum sindicatelecer. Iar la acea etapă, nu am văzut ieșiri în stradă, proteste și ne surprinde gestul lor mai ales cînd premiile vor fi plătite corespunzător”, a declarat Perciun.

Fostul premier Ion Chicu nu a comentat deocamdată acuzațiile lui Dan Perciun. La fel, nici reprezentanții fostei guvernări. De îndată ce va apărea, o vom publica.


Amintim că luni dimineața, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a organizat un protest în fața sediului Parlamentului. Protestatarii au solicitat să fie respectate drepturile bugetarilor și să le fie oferite premiile anuale.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?